Laksefiskeri i Island 2018

Laksefiskeri i Island er fantastisk, men dyrt – alt for dyrt efter vores mening!
Problemet er, at der er kunder rundt i verden til disse ofte vanvittige priser, op til 10-15-20.000 kr. pr. dag! Det er der ikke mange danske lystfiskere med en almindelig indtægt der kan finde på at betale.
Alligevel har de fleste lystfiskere en drøm om at prøve kræfter med den bomstærke islandske atlanterhavslaks i dette smukke land – og det har vi gjort muligt til absolut rimelige penge!

Vi har en særdeles god aftale ved elven Nedre Rangá/Hólsá/Þverá, der er en del af det kendte Rangá system, der ligger helt i top over landede laks år efter år. Mellem 30- og 40.000 laks skal igennem disse stræk hvert år, på vej ud i hele systemet.

Vi har lavet aftalen direkte med lodsejere, og helt uden om de fordyrende klubber, der oftest administrer fiskevandene i Island – derfor kan vi gøre det til denne fornuftige pris!

Vi fisker i storslåede omgivelser  med vulkanerne Hekla og Eyjafjallajökull som naboer og med Vestmannaøerne i horisonten, omgivet af marker med islandske heste og fritgående får – indbegrebet af Island!

Elvens karakter
Nedre Rangá minder på de øverste øst-vest-vendte ca. 7 kilometer en del om den langt dyrere Vest Rangá og vandet driver perfekt her. Mange hot spots ligger i gå-afstand fra vores lodge.

De nederste nord-syde-vendte ca. 13 kilometer er noget bredere, men det skal man ikke lade sig snyde af, for den driver godt i de mange fiskbare render. De fleste hot spots på det nord-syd-vendte stræk ligger på de øverste 5-6 kilometer. En lille film fra disse stræk kan ses HER.

Alle laksene i dette system skal passere “vores” stræk – så der er en god blanding af trækkende- hvilende- og stationære fisk. Giver man et stræk hvile blot 15-20 minutter, er det ofte klar igen.
Se en samlet skitse over strækkene HER.

Statistik:
5. – 11 juli 2016 – 56 laks (6 dages fiskeri)
11. – 14. juli 2016 – 32 laks (3 dages fiskeri)
Gennemsnittet er 30-40 laks landet på 5. – 11. juli-turen på et normalt år. Lidt- eller noget højere gennemsnit i den efterfølgende periode.
Det er i begge perioder oftest de større og blanke 2-års laks der fanges – selvfølgelig blandet med blanke 1-års laks.

Må man beholde fisk?
Der er ikke catch & release på strækket, så ønsker man at spise fisk under opholdet må man det. Der må også hjemtages fisk – lidt mere om det længere nede på siden.

Galleri fra elven:


.
line-pinstripe

——————————————————–
STATUS: 2 PLADSER TILBAGE

line-pinstripe


—————————————————————————
STATUS: 2 PLADSER (STÆNGER) TILBAGE

OBS! Hvis du mangler en makker til dele-stang kan du blive skrevet op og sat sammen med en anden der tilsvarende mangler en makker til dele-stang.
Status: 1 person er på listen der søger “makker” til delestang.

line-pinstripe

Den ovenstående GRUPPETUR 2 er ny. Vi har været så heldige at få 3 ekstra dage lige i starten af den normalt langt dyrere højsæson til en ualmindelig god pris!
Specielt for denne tur er der mulighed for dele-stang til halv pris (+ et lille tillæg for en ekstra opredning).
Man skal lede længe efter mulighed for at fiske laksefiskeri Island i højsæsonen til så fin en pris. Har man det fint med at dele fiskeretten med sin fiskemakker kan man således fiske laks i Island i 3 dage til 5.600,- der dækker fiskeri/lodge/guide/transport ved elven.
Man kan evt. kombinere opholdet med nogle ekstra dage til sightseeing eller andet fiskeri.

Inkluderer:
– (Tur 1) 6 hele fiskedage (1/1 stang) / (Tur 2) 3 hele fiskedage (1/1- eller delestang)
– Fiskeri fra eftermiddag første dag til over middag den sidste dag
– Dejlig lodge ved elven i dobbeltværelse med eget toilet og bad
– Guide (medfiskende) fra Islandsrejser (Lars Viberg)
– Transport ved elven
– 20 km fiskevand til (mange hotspots nær vores lodge)
– Stor og altid opvarmet Hot Tub (jacuzzi) – husk badebukser!
– Self service for at holde prisen væsentligt nede

Tilmelding efter først til mølle princippet!
Reglen er dog at deltagere på turene året før har førsteret. Den har de i 10 dage efter at den nye tur er prissat og offentliggjort.
Vi har venteliste hvis der er frafald ved udsolgte ture.

line-pinstripe

Du indlogeres i en virkelig lækker lodge på 225 kvm ved elven med alle faciliteter:
– 6 dobbeltværelser med toilet og bad
– Stor stue og alrum med masser af spiseplads og bekvemme sofaer
– Et stort køkken
– 100 kvm terrasse med grill, borde og stole
– Udendørs Hot Tub der altid er opvarmet og klar
– Hvis du ønsker at have laks med hjem til Danmark, kan disse nedfryses.

Vi har fravalgt Full Service (forplejning med i prisen), hvilket gør en masse godt ved slutprisen. Vi synes det er alt for dyrt at betale 160 Euro – ca. 1.200,- DKK pr. dag pr. mand, som er normalprisen her for at blive vartet op med mad. Det kan gøres lang billigere, og så bestemmer du selv hvornår du ønsker at spise. Vi spiser typisk grillet laks i fællesskab en eller to gange i løbet af ugen 😉

Fisketider
Som standard på stedet fra kl. 7:00 -13:00 og igen fra kl.  15:00 – 21:00.
Vi har som regel tilpasset så det hedder 8:00 – 14:00 og igen fra 16:00 – 22:00.
Denne 2-timers pause er god for både elv og lystfisker – og vi skal jo også have lidt at spise 😉

Mad (self service)
Vi sørger selv for maden – som bl.a. er medvirkende til at holde prisen nede på dette niveau. Der er gode indkøbsmuligheder i en nærliggende by, hvor der arrangeres fælles indkøb på førstedagen på vej mod vores lodge og én gang mere i løbet af ugen. Du køber selv ind til din morgenmad, frokost og aftensmad. I fællesskab spiser vi sikkert grillet laks en eller to gange.
Der er et stort køkken i vores lodge med alt hvad vi har brug for – og med masser af køleskabsplads.

Værelser i vores lodge
Der er ialt 6 dobbeltværelser med eget bad/toilet til rådighed. Guiden bor på ét af værelserne. Resten (5 dobbeltværelser) bliver fordelt mellem resten af deltagerne. Fordelingen aftaler vi stille og roligt ved ankomst-briefingen 🙂

Andre faciliteter
Der er et kølehus/renseplads tilknyttet vores lodge så man, hvis man ønsker at beholde fisk, straks kan nedkøle. Vi har derfor en aftale om nedfrysning med vores nabo, hestefarmen.
Huske i øvrigt også badetøj! Der er et altid opvarmet Hot Tub, som vi kan bruge alt det vi vil. Godt for ømme muskler efter en dags fiskeri! Der er en stor veranda ifm lodgen – her står der også en god stor gas-grill, vi frit må benytte.

Grej
Mange foretrækker at bruge to-håndsstænger ved elven, hvilket passer godt her. En en-hånds, fx klasse 8 fungerer også glimrende. Sørg for at have tilpasset grej så du kan fiske i alle vandlag.
Der må også spindefiskes ved elven. Her anbefales forskelligt vægtede blink. 
Fisker du en-hånds kan det anbefales at medbringe en let linekurv (fx Flexi-Stripper som virker perfekt her).

Fluer
Her fiskes ofte med klassiske Snælda-typer som Skógá Snælda, German Snælda, Black and Blue Snælda og et væld af varianter af disse. Lidt blå eller lilla i fluerne ses ofte her. Andre klassikere er Red- eller Black Frances. Sunray- eller HKA Shadow i forskellige størrelser er giftig her og nok den type der oftest sidder på forfanget på vores ture. Hav også nogle hitch-fluer i æsken – specielt til september-turen.
Det korte af det lange er, at mange varianter af fluer virker – også her. Men vi våger herunder alligevel et lille galleri af klassiske fluer der alle har taget laks i Island:

Beliggenhed
Elven ligger på sydkysten ca. 150 km fra Keflavik lufthavn – ca. 2 timers kørsel.
Her er der udsigt til både Hekla, Eyjafjallajökull og Vestmannaøerne.

line-pinstripe

Transport fra lufthavn og fra vores lodge og ved fiskevandet
Der bliver booket en minibus der transporterer jer fra lufthavnen til vores lodge og retur igen. Lars Viberg fra Islandsrejser lejer en 4-hjulstrækker til transport ved elven hvor der bliver skrevet en ekstra chauffør på (en af deltagerne på turen) så vi er fleksible.

Som udgangspunkt vil prisen pr. mand for transport til/fra lufthavn ligge på  1.100 – 1.200 kr. tur/retur.

line-pinstripe

Fly tur/retur
Fly til Island koster fra ca. 2.000,- tur/retur hvis billetten bookes i god tid. Vi booker selvfølgelig gerne fly for dig. Du vil således også være dækket af Rejsegarantifonden som Islandsrejser selvfølgelig er medlem af.
Vi laver reservation af flybilletter, så snart vi har adgang til dette, så vi kan fastfryse prisen til en dagsaktuel pris.

Desinficering af grej
Desinficeringen klares nemt ved ankomst til Keflavik Lufthavn. Her henvender man sig til Told og anmoder om denne service – man behøver ikke at advisere forud. Det tager 15-20 minutter (afhængig af hvor meget grej der skal desinficeres).
Alternativ kan det også desinficeres hjemmefra hos en dyrlæge – dog er dette oftes væsentligt dyrere end i lufthavnen.
Prisen for desinficering i lufthavnen (pr. juli 2016):
5 første emner: ISK 4.900,- (ca. DKK 320,-)
Pr. efterfølgende emne: ISK 300,- (ca. DKK 20,-)

Kontakt os gerne for yderligere oplysninger.

Med lystfiskerhilsen
ISLANDSREJSER og Lars Viberg (tlf. 52 40 40 77)